Ηλίας Κάφαλης

Spacer
Spacer
Shadow Shadow
Ηλίας Κάφαλης
Shadow Shadow

Βιογραφικό

Ο Ηλίας Κάφαλης γεννήθηκε το 1980. Έχοντας αποφοιτήσει από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Γαλαξιδίου με ειδικότητα μαγειρικής τέχνης, αποφάσισε να διευρύνει τους επαγγελματικούς μου ορίζοντες μεταβαίνοντας στη Μέκκα της υψηλής γαστρονομίας. Ξεκινώντας από τη Νίκαια της Γαλλίας του δόθηκε η δυνατότητα να εργαστεί πάνω στη μεσογειακή κουζίνα στο ξενοδοχείο Holiday Inn. Στη συνέχεια το Παρίσι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εν γένει επαγγελματική του εξέλιξη παρέχοντάς του συνεργασίες με σεφ υψηλών απαιτήσεων ξεκινώντας από το Hotel Plaza Athenee Paris και την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον chef Alain Ducasse (3 αστέρια guide Michelin).Στη συνέχεια εργάστηκε στο εστιατόριο της chef Helene Darroze (2 αστέρια guide Michelin). Διευρύνοντας την εμπειρία του συνεργάστηκε με τα catering Potel Chabot και Saint Clair και στο Fauchon epicerie. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε με την προετοιμασία και διεξαγωγή δείπνων στο σπίτι και με μαθήματα μαγειρικής. Συμμετείχε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό Top Chef Ελλάδας και συνέχισε το ταξίδι του μεταβαίνοντας στην Κίνα όπου συνεργάστηκε με τον chef Herve Pronzato για το ξεκίνημα του VIΡ restaurant στο κρουαζιερόπλοιο Hainan Empress. Στη συνέχεια εργάστηκε στο ξενοδοχείο Almyra Spa Beach Hotel (Πάφος-Κύπρος) ως executive chef υπεύθυνος στο εστιατόριο (ΝΟΤΙΟΣ) όπου πάντρεψε την ιαπωνική και μεσογειακή γαστρονομία δημιουργώντας καινούριες γεύσεις. Σε όλη τη διάρκεια της μαγειρικής του εμπειρίας παρακολούθησε σεμινάρια (Ζαχαροπλαστικής, Η.A.C.C.P., Υγιεινής για κουζίνα και τρόφιμα, και Μοριακής Γαστρονομίας). Επίσης συμμετείχε σε διοργανώσεις όπως στο παγκόσμιο τουρνουά τένις Rolant Garros με το catering Potel Chabot και στους Χρυσούς Σκούφους όπου συνεργάστηκε με τον Ισπανό chef Martin Berasategui (3 αστέρια guide Michelin) και την ομάδα του. Το ταξίδι του λοιπόν συνεχίζεται με την αναζήτηση νέων τεχνικών, καινούριων υλικών και γεύσεων.

Βιβλία από τον ίδιο συγγραφέα